Page 1 of 1

HELP: Unable to connect to Com port in IDE / USB not recognized?

Unread postPosted:Sun Oct 18, 2020 7:59 pm
by bob.janssen
Hi - I'm new to Arduino. I'm trying to connect my Beetle BLE v1.1 via Micro-USB. When I plug in the Beetle, Windows displays this message: "USB device not recognized". On top of that, the Arduino IDE menu option to select a port is grayed out. What am I missing here?

Re: HELP: Unable to connect to Com port in IDE / USB not recognized?

Unread postPosted:Sun Oct 18, 2020 8:04 pm
by bob.janssen
Windows also says: The last USB device you connected to this computer malfunctioned and Windows does not recognize it.

Re: HELP: Unable to connect to Com port in IDE / USB not recognized?

Unread postPosted:Sun Oct 18, 2020 8:24 pm
by bob.janssen
I bought two Beetle BLEs (figuring I would probably damage one during prototyping). I tried the second Beetle (similar production date and version) and this one connects without any issues... just bad luck with the first one? Any way to revive the one that does not connect over USB?

Re: HELP: Unable to connect to Com port in IDE / USB not recognized?

Unread postPosted:Mon Oct 19, 2020 3:36 am
by nana.wang
Please check its firmware, and update it to the latest one.

Re: HELP: Unable to connect to Com port in IDE / USB not recognized?

Unread postPosted:Tue Dec 15, 2020 11:41 am
by rogerjordan1980
Thanks for the update and quick reply. I'll be sure to keep an eye on this thread official site

Re: HELP: Unable to connect to Com port in IDE / USB not recognized?

Unread postPosted:Mon Sep 20, 2021 4:30 pm
by loyedbend2811
Thank you for the update and prompt response. I'll keep a close eye on this thread. slope game